| 
 
 
 |  | | 
 | 
 
 
 | What is Gulpjs and some multiple choice questions on Gulp Question Posted on 27 Dec 2018
 
 Home >> Test and Papers >> Gulp >> What is Gulpjs and some multiple choice questions on Gulp
 | 
 
 
 
 
 | Gulpjs is an open source whihc helps in building Javascript task runner and very have popular toolkit which automate and enhance comles tasks like Unit Testing ,Optimise images,bundling of Js and Css Files, Checking error in JS, Magnification etc. Its also helps in solving problem of code repetitions it is very easy to use and have very simple API.
 Below are the some multiple choice questions on gulp
 
 (1)Streams give higher flow control. Is this True or False?
 (i)True
 (ii)False
 Answer:-True
 
 (2)Which plug-in has optimizers and compressors?
 gulp-changed
 gulp-plumber
 gulp-imagemin
 gulp-watch
 Answer:-gulp-imagemin
 
 (3)The different kinds of Streams include ______________.
 
 (i)readable,writable,divide, classic, transcend
 (ii)readable, writable, divide, correspond, transform
 (iii)readable,writable,duplex, classic, transform
 (iv)readable,writable,divide, check, transform
 Answer:-readable,writable,duplex, classic, transform
 
 (4)While installing gulp, the first installation step would be ________.
 $npm install gulp g savedev
 $npm install gulp --save-dev
 $npm install gulp g
 $npm install gulp g --save-dev
 Answer:- $npm install gulp g
 
 (5)How does installing Gulp globally help?
 can draw reference within grunt easily
 None of the options
 Helps to run gulp command from any project folder
 all files in any directories can be easily mapped
 All the options
 Answer:-Helps to run gulp command from any project folder
 
 (6)Streams which play vital role in gulp, has its origin from __________.
 Unix
 Node.js
 Gulpfile.js
 None of the Options
 All the options
 Answer:-Unix
 
 
 (7)Which Streams provide ability to both read and write?
 All the options
 Classic
 Transform
 None of the Options
 Duplex
 Answer-Transform
 
 (8)Between Grunt and Gulp, which is relatively fast?
 Both are of same speed
 Neither of the same
 Grunt
 Gulp
 Answer:-Gulp
 
 (9) The default task representation in gulp will be like _________.
 gulp.call('default',function(){ 'default'});
 gulp.task('default',function(){ });
 gulp.call('default',function(){ 'd',void});
 gulp.call('default',function(){ 'd',null});
 Answer:-gulp.task('default',function(){ });
 
 (10)Streams are represented as _________.
 None of the Options
 .dest()
 .src()
 .pipe()
 All the options
 Answer:-.pipe()
 
 (11)While installing gulp with $npm install gulp --save-dev, what does --save-dev represents?
 Missed out components of global installation will be taken here
 Installs Gulp as a development dependency andpackage.json updated
 Ensures CLI installation
 triggers dependency between project and cli
 Answer:-Installs Gulp as a development dependency andpackage.json updated
 
 (12)Streams are Asynchronous. Is this True or False?
 False
 True
 Answer:-True
 
 (13)Before installation of Gulp, installation of _____________ acts as pre-requisite.
 Bower.js
 Brocolli.js
 Node.js-----
 Grunt.js
 Gulp.js
 Answer:-Node.js
 
 
 (14)How many types of Streams are available?
 5
 4
 6
 3
 3
 Answer:-5
 
 (15)Which plugin notifies whenever there is any change in file?
 gulp-notify
 gulp-watch
 gulp-plumber
 gulp-timber
 Answer:-gulp-watch
 
 
 (16)Which among the following helps to compile into .CSS format?
 gulp-less
 gulp-sass
 Both the options
 Answer:-Both the options
 
 (17)gulp-concat helps with __________
 Concatenation of files in given Location
 Concatenation of css files
 Concatenation of .js/.css files alone
 Concatenation of JavaScript files
 Answer:-Concatenation of files in given location
 
 (18)Which command in the CLI will trigger the 'default` task?
 run default gulp
 run gulp default
 gulp
 All the options
 run gulp
 Answer:-gulp
 
 (19)gulp.src in gulpfile.js refers to ______.
 Source location of files to be acted upon
 root folder of gulp
 Source location of all files
 location of gulpfile.js
 Answer:-Source location of files to be acted upon
 
 (20)The main objective of compressing (images / CSS / JavaScript) is to help with ____________.
 All the options
 Reduce LOC
 None of the Options
 Improving performance
 Reduce Overhead
 Answer:-All the options
 
 (21)gulp.src in gulpfile.js refers to ______.
 root folder of gulp
 Source location of all files
 Source location of files to be acted upon
 location of gulpfile.js
 Answer:-Source location of files to be acted upon
 
 (22)Which helps with sequencing the tasks one bye one?
 Only watch & plumber
 .pipe
 plumber
 watch
 All the options
 Answer:-.pipe
 
 (23)Which package helps in minifying the CSS?
 gulp-minify-css
 gulp-css-minify
 gulp-min-css
 gulp-compressify-css
 Answer:-gulp-minify-css
 
 (24)Which plugin helps in task dependencies?
 No gulp plug-ins needed
 gulp-order
 gulp-seq
 gulp-depend
 Answer:-No gulp plug-ins needed
 
 (25)Compression of images could be easily achieved using which gulp plug-in?
 gulp-minjpg
 gulp-minipng
 gulp-minjpeg
 gulp-imagemin
 gulp-minijpeg
 Answer:-gulp-imagemin
 
 
 (26)Which task would be called in gulp, by default?
 Watch
 Jshint
 Default
 Plumber
 
 (27)Organizing the gulp plug-ins can be easily achieved through
 gulp-load-plugins
 gulp-load-package
 gulp-reload-package
 gulp-reload-plugins
 Answer:-gulp-load-plugins
 
 (28)In-memory caching is enabled with the help of which gulp plug-in?
 gulp-sess
 gulp-cached
 gulp-cookie
 gulp-tempcache
 Answer:-gulp-cached
 
 (29)To convert .svg icons into fonts, gulp provides ________ plug-in.
 gulp-iconfont
 None of the Options
 gulp-svgchange
 gulp-svgfont
 All the options
 Answer:-gulp-iconfont
 
 (30)How to check if gulp has been installed successfully?
 gulp -check
 gulp -v
 gulp -verify
 All the options
 gulp -val
 Answer:-gulp -v
 
 (31)The default task / plug-ins in gulp are mentioned in this ______ file.
 node_modules
 app.js
 node.js
 gulpfile.js
 index.html
 node.js
 Answer:-gulpfile.js
 
 (32)How do you uninstall gulp?
 Answer:-npm uninstall -g gulp
 
 (33)What is gulp.task function and how to use it?
 Answer:-The gulp.task is a function and used to define your tasks.
 
 (34)
 |  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  | 
 |