| 
 
 
 |  | | 
 | 
 
 
 | Different questions on Docker Container Orcas Question Posted on 04 Jan 2019
 
 Home >> Test and Papers >> Docker >> Different questions on Docker Container Orcas
 | 
 
 
 
 
 | Below are the 27 odd questions on Docker- Container Orcas 
 (1)Which of the following is not an example of Virtualization?
 Memory virtualization
 None of the options mentioned
 Data virtualization
 Desktop virtualization
 Answer:-None of the options mentioned
 
 (2)What is virtualization?
 Creation of logical object version of something rather than actual Version.
 Just another word for virtual storage.
 Creation of actual version of something rather than logical object.
 No hardware at all.
 Answer:-Creation of logical object version of something rather than actual version.
 
 (3)What is the drawback of virtualization?
 All of the given options
 Physical Fault
 Not easy to handle
 Degraded performance
 Answer:-All of the given options
 
 (4)VM runs on___________.
 Host machine
 Container machine
 Child machine
 Base machines
 Answer:-Host machine
 
 (5)Another name for Hypervisor is___________.
 Virtual Machines
 Images
 Containers
 Virtual Machine Monitor
 ANswer:-Virtual Machine Monitor
 
 (6)Which of the following is the criteria to be fulfilled by a ideal VMM?
 VMM must have total control of the system resources.
 The environment created for the VM should be same as original physical machine.
 All of the given options
 VM should perform exactly the same way as it would perform on the physical machine.
 Answer:-All of the given options
 
 (7)A virtual machine may be hosted on a system running Microsoft Windows and may behave like Ubuntu at the same time.
 True
 False
 Answer:-True
 
 (8)What is a Hypervisor?
 Collection of Vms
 None of the options mentioned
 Software running the VM
 The VM itself
 Answer:-Software running the VM
 
 (9)What is Hardware virtualization?
 Creation of virtual machine that behaves like a real physical computer with an operating system!
 Hardware is there but specialized softwares are installed in them.
 All of the given options
 We replace sophisticated hardwares with small and efficient hardwares.
 Answer:-Creation of virtual machine that behaves like a real physical computer with an operating system!
 
 (10)You can add new features to an existing image by ___________.
 Deleting un-necessary layers and adding modified layers.
 Adding the new layer with the changes.
 Sharing the layers with other containers.
 Changing the existing layer.
 Answer:-Adding the new layer with the changes.
 
 (11)A machine can not run multiple containers independently.
 False
 True
 Answer:-False
 
 (12)Docker Container _________
 Uses Copy-on-write mechanism
 All of the given options
 Enables quick start up
 Eliminates repetitive environment setup on different hosts.
 Answer:-All of the given options
 
 (13)Command used to build package of application and environment is ________.
 Docker build
 Docker Jar
 Docker images
 Docker package
 Answer:-Docker build
 
 (14)Content of an Image can be altered.
 False
 True
 Answer:-False
 
 (15)Docker Images can be run in _________.
 Clouds
 All of the given options
 Virtual Machines
 Physical Machines
 Answer:-All of the given options
 
 (16)What is a docker Image?
 Both the options mentioned
 None of the options mentioned
 Repository where files are stored
 Collection of all files, libraries, binaries and other dependencies
 Answer:-Collection of all files, libraries, binaries and other dependencies
 
 (17)Docker images are ___________.
 Write only
 Read only
 Read-Write only
 All of the given options
 Answer:-Read only
 
 (18)Which of the following statements is not correct about Docker?
 It lessens the extra work to be done by the developer.
 It reduces the size of development.
 Running containers can share OS kernel.
 Containers are non-scalable.
 Answer:-Containers are non-scalable.
 
 (19)Image from the host machine can be deleted by using ___________.
 docker -rm imageName
 docker rm imageName
 docker -rmi imageName
 docker rmi imageName
 Answer:-docker rmi imageName
 
 
 (20)How will you check for the status of the docker running service?
 check docker status
 docker status
 service docker
 service docker status
 Answer:-service docker status
 
 (21)Which sub-command is used to create the new image?
 docker commit
 docker create
 Answer:-docker commit
 
 (22)How will you check the version of installed Docker?
 -version
 docker –version
 dockerversion
 --version
 ANswer:-docker –version
 
 
 (23)Docker command to run a image is ___________.
 docker push
 docker pull
 docker save
 docker run
 Answer:-docker run
 
 (24)Which sub-command helps you to verify the downloaded images?
 docker images
 docker prune
 docker rm
 docker image
 Answer:-docker images
 
 (25)Which sub command is used to download images from a registry?
 docker extract
 docker pull
 docker download
 docker push
 ANswer:-docker pull
 
 (26)Docker registry is a ___________.
 Storage house for docker softwares
 Storage house for the Docker containers
 None of the options mentioned
 Storage house for the Docker images
 ANswer:-Storage house for the Docker images
 
 
 (27)How will you check for the history of creation of an image?
 docker imageName show
 docker imageName history
 docker history imageName
 docker imageName show-history
 Answer:-docker history imageName
 |  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  |  | 
 |