| 
 
 
 |  | | 
 | 
 | 50 Latest questions on Azure Question Posted on 29 Dec 2018
 
 Home >> Azure Topics >> Azure >> 50 Latest questions on Azure
 | 
 
 
 
 
 | Below are the latest 50 odd questions on azure. These are multiple choice questons 
 (1)When using Azure Resource Manager, you can use a _______________ for
 
 deployment, which can build identical environments for different work scenarios
 
 such as testing, staging, and production.
 Answer:-Template
 
 (2)If you have to replace your current on-premise services in the form of virtual
 
 machines, then you can use Microsoft Azure cloud categorized as ____________.
 Answer:-IAAS
 
 (3)Which cloud offering focuses on the consumption of services?
 Answer:-SaaS
 
 (4)High available applications are ____________.
 Answer:-All the options mentioned
 
 (5)Which of the following statements are correct?
 Answer:-Are below are true
 With Azure’s architecture, an application can run locally, run in the cloud, or some
 
 combination of both.
 Windows Azure serves as a cloud operating system.
 Windows Azure Platform allows a developer to modify his application so it can run
 
 in the cloud on virtual machines hosted in Microsoft datacenters.
 
 (6)You can view the latest data center map and Pay as You Go subscription
 
 information in (the) ________?
 Answer:-Azure Dash Board
 
 (7)In which operating system, we can use Azure PowerShell?
 Answer:-Windows OS
 
 (8)The new Azure Portal is accessed using ___________.
 Answer:-https:\\portal.azure.com------
 
 
 (9)Which of the following is the older service management model, where cloud
 
 services contain your cloud resources?
 Answer:-Classic Portal
 
 (10)ExpressRoute connections enable access to the _________.
 Answer:-Below are the answer
 Microsoft Dynamics 365
 Microsoft Office 365 services
 Microsoft Azure services
 
 (11)Microsoft uses industry standard _______________ dynamic routing protocol
 
 to exchange routes between your on-premises network, your instances in Azure, and
 
 Microsoft public addresses.
 Answer:-EGP
 
 (12)_______________ is used to route the traffic between virtual machines inside
 
 your private virtual network.
 Answer:-Azure Internal Load Balancers
 
 (13)Azure supports both .vhd and .vhdx file formats for Virtual Machines.
 Answer:-False
 
 (14)To how many resource groups can a resource be added?
 Answer:-1
 
 (15)You need to deploy a virtual machine on Azure with a low memory entry level
 
 requirement. Which virtual machine sizes should you consider choosing?
 Answer:-Basic_A0- Basic_A4
 
 (16)Azure Virtual Machines only support VM's running Microsoft Windows
 
 operating system.
 Answer:-False
 
 (17)To delegate administrative tasks for specific resource groups in Azure which
 
 functionality should be used?
 Answer:-Role based access control
 
 (18)A VM can have multiple associated IP addresses. Which of the following are
 
 possible IP addresses associated with a VM?
 Answer:- Below are the answer
 Static public IP
 Public virtual IP
 Static private IP
 Dynamic private IP
 
 (19)Which of the following services allow creation and management of virtual
 
 machines that serve either in a Web role and a Worker role?
 Answer:-Compute
 
 (20)SQL Azure is a cloud-based relational database service that is based on
 
 _________.
 Answer:-SQL Server
 
 (21)The smallest recommended virtual machine size in Azure for a production
 
 environments is ____.
 Answer:-A1
 
 (22) A subnet is a range of IP addresses in a _________.
 Answer:-VNet
 
 (23)Which Azure networking component is the core unit from which administrators
 
 can have full control over IP address assignments, name resolution, security settings,
 
 and routing rules?
 Answer:-Virtual Networks
 
 (24)When should you use a static IP address?
 Answer:-For VMs within a Vnet
 
 (25)Which of the following helps Azure maintain high availability and fault tolerance when deploying and upgrading applications?
 Answer:-Availability set
 
 (26)In which type of storage replication, data is not replicated across multiple datacenters?
 Answer:-Locally Redundant Storage(LRS)
 
 (27)In which Operating System, we can use Azure CLI?
 Answer:-Below are the answer
 OS X
 Linux
 Windows OS
 
 (28)Which connection configuration offers faster speeds, higher security, lower latencies and higher reliability?
 Answer:-ExpressRoute
 
 (29)What VPN types are supported by Azure?
 Answer:-Below are the Answer
 Point-to-Site
 Site-to-Site
 VNet-to-VNet
 Multi-set
 
 (30)Which of the following is a non-relational storage system for large-scale storage?
 Answer:-Data Lake store
 
 (31)SQL Azure is a cloud based relational database that is based on ________.
 Answer:-SQL Server
 
 (32)Is it possible to create a custom domain name, or use your organisation's domain name such as eduforum.in, in Azure Active Directory?
 Answer:-True
 
 (33)What's the maximum bandwidth provided my ExpressRoute?
 Answer:-10 Gbps
 
 (34) The VM size determines the number of _________.
 Answer:-Nic
 
 (35)What is the format of an Azure Resource template?
 Answer:-JSON
 
 (36)Which of the following are methods Traffic Manager uses to pick endpoints?
 Answer:-Below are the answer
 Round-robin
 Performance
 Failover
 
 (37)Geo-Redundancy is to provide high availability in ________.
 Answer:-Geographically
 
 (38) Azure is Microsoft’s ___________ as a Service Web hosting service.
 Answer:- Infrasturcture
 
 (39) When using Azure Resource Manager, you can use a _______________ for deployment, which can build identical environments for different work scenarios such as testing, staging, and production.
 Answer:- Template
 
 (40)Which one of the following serives is a NoSQL datastore?
 Answer:- Tables
 
 (41). If you have to replace your current on-premise services in the form of virtual machines, then you can use Microsoft Azure cloud categorized as ____________.
 Answer:- IAAS
 
 (42) You can view the latest data center map and Pay as You Go subscription information in (the) ________?
 Answer:- Azure Dash Board
 
 (43) In which operating system, we can use Azure PowerShell?
 Answer:- Windows OS
 
 (44)Which cloud offering focuses on the consumption of services?
 Answer:- SaaS
 
 (45)Which of the following is the older service management model, where cloud services contain your cloud resources?
 Answer:- Classic Portal
 
 (46)Which Azure networking component is the core unit from which administrators can have full control over IP address assignments, name resolution, security settings, and routing rules?
 Answer:- Virtual Networks (VNETs)
 
 (47)Which connection configuration offers faster speeds, higher security, lower latencies and higher reliability?
 Answer:- ExpressRoute
 
 (48)When should you use a static IP address?
 Answer:- DNS Server
 
 (49) A subnet is a range of IP addresses in a
 Answer:- VNet
 
 (50)Default Private IP address allocation method is _________.
 Answer:- dynamic
 |  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hello Sir/Madam as Covid is spreading we request you to please take care your self and visit  helpsthepoor.com |  |  |  | 
 |