crackyourinterview.com


Different questions on Docker Container Orcas
Question Posted on 04 Jan 2019Home >> Test and Papers >> Docker >> Different questions on Docker Container Orcas

Below are the 27 odd questions on Docker- Container Orcas

(1)Which of the following is not an example of Virtualization?
Memory virtualization
None of the options mentioned
Data virtualization
Desktop virtualization
Answer:-None of the options mentioned

(2)What is virtualization?
Creation of logical object version of something rather than actual Version.
Just another word for virtual storage.
Creation of actual version of something rather than logical object.
No hardware at all.
Answer:-Creation of logical object version of something rather than actual version.

(3)What is the drawback of virtualization?
All of the given options
Physical Fault
Not easy to handle
Degraded performance
Answer:-All of the given options

(4)VM runs on___________.
Host machine
Container machine
Child machine
Base machines
Answer:-Host machine

(5)Another name for Hypervisor is___________.
Virtual Machines
Images
Containers
Virtual Machine Monitor
ANswer:-Virtual Machine Monitor

(6)Which of the following is the criteria to be fulfilled by a ideal VMM?
VMM must have total control of the system resources.
The environment created for the VM should be same as original physical machine.
All of the given options
VM should perform exactly the same way as it would perform on the physical machine.
Answer:-All of the given options

(7)A virtual machine may be hosted on a system running Microsoft Windows and may behave like Ubuntu at the same time.
True
False
Answer:-True

(8)What is a Hypervisor?
Collection of Vms
None of the options mentioned
Software running the VM
The VM itself
Answer:-Software running the VM

(9)What is Hardware virtualization?
Creation of virtual machine that behaves like a real physical computer with an operating system!
Hardware is there but specialized softwares are installed in them.
All of the given options
We replace sophisticated hardwares with small and efficient hardwares.
Answer:-Creation of virtual machine that behaves like a real physical computer with an operating system!

(10)You can add new features to an existing image by ___________.
Deleting un-necessary layers and adding modified layers.
Adding the new layer with the changes.
Sharing the layers with other containers.
Changing the existing layer.
Answer:-Adding the new layer with the changes.

(11)A machine can not run multiple containers independently.
False
True
Answer:-False

(12)Docker Container _________
Uses Copy-on-write mechanism
All of the given options
Enables quick start up
Eliminates repetitive environment setup on different hosts.
Answer:-All of the given options

(13)Command used to build package of application and environment is ________.
Docker build
Docker Jar
Docker images
Docker package
Answer:-Docker build

(14)Content of an Image can be altered.
False
True
Answer:-False

(15)Docker Images can be run in _________.
Clouds
All of the given options
Virtual Machines
Physical Machines
Answer:-All of the given options

(16)What is a docker Image?
Both the options mentioned
None of the options mentioned
Repository where files are stored
Collection of all files, libraries, binaries and other dependencies
Answer:-Collection of all files, libraries, binaries and other dependencies

(17)Docker images are ___________.
Write only
Read only
Read-Write only
All of the given options
Answer:-Read only

(18)Which of the following statements is not correct about Docker?
It lessens the extra work to be done by the developer.
It reduces the size of development.
Running containers can share OS kernel.
Containers are non-scalable.
Answer:-Containers are non-scalable.

(19)Image from the host machine can be deleted by using ___________.
docker -rm imageName
docker rm imageName
docker -rmi imageName
docker rmi imageName
Answer:-docker rmi imageName


(20)How will you check for the status of the docker running service?
check docker status
docker status
service docker
service docker status
Answer:-service docker status

(21)Which sub-command is used to create the new image?
docker commit
docker create
Answer:-docker commit

(22)How will you check the version of installed Docker?
-version
docker –version
dockerversion
--version
ANswer:-docker –version


(23)Docker command to run a image is ___________.
docker push
docker pull
docker save
docker run
Answer:-docker run

(24)Which sub-command helps you to verify the downloaded images?
docker images
docker prune
docker rm
docker image
Answer:-docker images

(25)Which sub command is used to download images from a registry?
docker extract
docker pull
docker download
docker push
ANswer:-docker pull

(26)Docker registry is a ___________.
Storage house for docker softwares
Storage house for the Docker containers
None of the options mentioned
Storage house for the Docker images
ANswer:-Storage house for the Docker images


(27)How will you check for the history of creation of an image?
docker imageName show
docker imageName history
docker history imageName
docker imageName show-history
Answer:-docker history imageName


.


Most Visited Questions:-

Deep Learning Questions Answers
Below are the different Deep Leaning Questions and answer a More...

Continuous Integration Questions Answers
Below are the 20 odd questions for CI or Continuous Integra More...

Microservices Architecture Questions Answers
Below are the different questions on Microservices Architec More...

Derived relationships in Association Rule Mining are represented in the form of __________.
Derived relationships in Association Rule Mining are repres More...

50 Latest questions on Azure
Below are the latest 50 odd questions on azure. These are m More...




Other Important Questions

Which of the following is not an example of Virtualization?

What is virtualization?

What is the drawback of virtualization?

Different questions on Docker Container Orcas

Which linux features enable containers ?






@2014-2022 Crackyourinterview (All rights reserved)
Privacy Policy - Disclaimer - Sitemap